Analisten lijken toch een glazen bol te hebben

Vaak zijn de voorspellingen van analisten onderwerp van discussie. Vooral als de Nova Top 5 (nu de Nieuwsuur top 5) weer is geweest is de hoon groot in de media. Het is voor de media natuurlijk ook o zo makkelijk om op basis van enkele aviezen die niet goed uit pakten hard van wal te steken. Mijns inziens is dus grote scorebord-journalistiek.

Het lijkt er in de publieke opinie dus vaak op dat analisten er pertinent naast zitten en dus zinloos zijn. Niets is echter minder waar want de laatste jaren leverden de analisten van analisten die hun voorspellingen doen op basis van fundamentele analyse hogere rendementen op dan van de markt (of van een beursaap). Auteurs van deze onderzoeken zijn Arie Buijs en Dirk Gerritsen van de Universiteit Utrecht.

De laatste weken publiceren de Dow Jones bedrijven hun resultaten over 2011. Opvallend is dat de meeste analisten de resultaten gemiddeld gesproken bijna haarscherp voorspeld hebben. De beurskoersen van de Dow bedrijven schieten al maanden omhoog, dus toch maar de adviezen van de analisten niet negeren is een goed advies.

Op het gratis toegangkelijke Analist.nl worden dagelijks alle adviezen van de aandelen genoteerd aan de belangrijkste Noord-Amerikaanse en West-Europese beurzen verwerkt. Per aandeel treft u de consensus en de uitstaande koersdoelen. Tevens ook fundamentele informatie per aandeel, beurs, sector en in index. Dagelijks worden de belangrijkste ontwikkelingen van de individuele aandelen expliciet uitgelicht. Zaken als de waardering per aandeel op basis van de kw, dividend en book to market komen daar in aan bod.

Analist.nl is de grootste beurssite van Nederland en ontvangt zowel professionele als particuliere beleggers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...