Beleggen met CFD’s: nieuwe manier van beleggingen

Het nieuwe beleggen bestond al langer in Amerika en is sinds enkele maanden ook overgewaaid naar Nederland. Door middel van CFD’s of voluit contract for a difference is het mogelijk om te beleggen door middel van een hefboom vanaf 25 euro en zonder verdere transactiekosten. Brokers als Plus 500 en eToro bieden diensten geheel toegelegd op particuliere aan waardoor het mogelijk is om met een relatief gezien lage inleg veel geld te verdienen.

 

Hoe werkt beleggen met CFD’s?

Beleggen door middel van CFD’s gaat vrij eenvoudig, u opent een positie op basis van kopen of verkopen. Wanneer u koopt schat u dat de koers omhoog zal zijn en wanneer u verkoopt speelt u in op een eventuele koersdaling. Vervolgens zal het verschil van de openingskoers en de sluitingskoers bij het account worden toegevoegd of verwijderd. Op die manier kunt u vlot en succesvol beleggen zonder dat het nodig is om veel geld in te zetten.

 

Hefboomeffect

Dit soort sites maken namelijk gebruik van het hefboomeffect, waardoor het mogelijk is om met bijvoorbeeld honderd euro 2000 euro te beleggen. De broker koopt namelijk het effect op opdracht van de belegger en zal dit effect ook weer verkopen zodra de gebruiker dit doorgeeft, hierdoor hoeft u niet de volledige prijs te betalen en ontvangt u gewoon het verschil op uw account.

 

Hoge bonussen, lage kosten

Deze nieuwe manier van beleggen werkt veel beter dan traden door middel van banken, aangezien de commissiekosten bij deze instanties vaak hoog liggen. Het is dan ook verstandig om, mits u met een paar duizend euro of minder wilt gaan beleggen, de nieuwe online CFD brokers te overwegen. De kosten liggen er laag (vaak enkele centen voor het openen van een positie) en alleen al door het openen van een account ontvangt u een gratis bonus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...