De kwaliteiten van een goede belegger

Steeds meer mensen beginnen met online beleggen, maar komen er na verloop van tijd achter dat beleggen toch niet zo eenvoudig is als oorspronkelijk gedacht. In dit artikel bekijken we enkele belangrijke eigenschappen die een beginnende belegger moet bezitten om te kunnen slagen.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om geduld te hebben. Er is geen rijk in tien stappen formule, het is vaak een kwestie van proberen, proberen en nog eens proberen. Hierbij is het verstandig om gebruik te maken van een demo account, aangezien het op die manier niet mogelijk is om echt geld te verliezen.

En daarmee komen we direct aan bij een tweede belangrijke punt: durf te verliezen. Veel mensen falen waar andere slagen doordat ze bang zijn om verlies te nemen. Bij beleggen win je nooit in honderd procent van de getallen: het is de kunst om dit percentage boven de vijfig procent te houden zodat er daadwerkelijk geld binnen komt.

Al met al is de mindset dus belangrijker dan de fiananciële kennis en kwaliteiten: iedereen kan beleggen. Het is echter maar de vraag of u er het lef voor heeft!

Leren en leven

Toch kan kennis wel helpen, en in veel gevallen kan een cursus voor beginners uitkomst bieden. Beleggen is geen exacte wetenschap, maar door middel van fundamentele en technische analyse is het mogelijk om de resultaten te verbeteren. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van online bronnen zodat uw kwaliteiten verder vebeterd worden. Leef niet om te leren, maar leer om te leven! Want beleggen moet uiteindelijk wel leuk blijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...