Is uw pensioen toereikend?

Wellicht is het pensioen voor veel mensen nog ver weg. Veel mensen hebben geen beeld wat ze straks op hun pensioen gerechtigde leeftijd aan maandelijkse uitkering mogen ontvangen.

Veel mensen hopen dat alles wel goed geregeld is of gaan pas een aantal jaar voor hun pensioenleeftijd kijken hoe een en ander zit.
Echter op dat moment is er bij een eventueel tekort in het pensioen weinig meer wat eraan verandert kan worden. Dat uw pensioen goed geregeld is, is helemaal geen vanzelfsprekendheid. Let eens op de volgende punten:

  • Er zijn per werkgever grote verschillen in de bedragen die op het loon worden ingehouden voor het pensioen
  • Verschillende pensioenfondsen hebben verschillende resultaten en niet alle pensioenfondsen halen de vereiste dekkingsgraad
  • Niet alle pensioenfondsen worden even goed beheerd. Er zijn werkgevers die namens hun werknemers actief de pensioenen in de gaten houden en incidenteel zelfs bijstorten indien de dekkingsgraad van de werknemersfondsen in gevaar komt.  Maar veel werkgever zijn hierin helaas veel passiever
  • Een groot deel van het pensioengeld wordt belegd in aandelen, obligaties en onroerende goederen, veel koersen zijn de afgelopen tijd flink gedaald.  Het risico dat u hierbij loopt is mede afhankelijk van het pakket dat u gekozen waarin de verhouding tussen aandelen, obligaties en onroerend goed bepaald is.

Elk jaar wordt er een overzicht van uw pensioen en de behaalde resultaten per post verstuurd.Dit overzicht geeft slechts een beperkt beeld.
Maar met name als u al vaker overgestapt bent van werkgever, en mogelijk tussendoor perioden gehad heeft waarin u niet gewerkt heeft.Kan er een pensioengat zijn ontstaan.
Alle redenen om uw eigen situatie in kaart te brengen. Gelukkig is dat laatste op dit moment relatief eenvoudig gemaakt.Er is namelijk door de overkoepelende stichting Pensioenregister een website opgerichtwww.mijnpensioenoverzicht.nl waar iedereen individueel inzicht kan krijgen in het opgebouwde pensioen.Aan de hand van je Digi-D log je in en zijn gegevens te raadplegen.
Door het tijdig raadplegen van uw financiële gegevens, krijgt u een beter inzicht in uw financien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...