Lenen met een zo laag mogelijke rente

Lenen met een zo laag mogelijke rente

Waarom moet je proberen een lening af te sluiten tegen een zo laag mogelijke rente? Dat is de vraag waar dit artikel een antwoord op geeft. Eigenlijk is het heel erg simpel. Hoe hoger de rente, des te meer je gaat betalen. Aan de hand van een voorbeeld zullen wij dat uitleggen. Daarna zal je begrijpen waarom je moet lenentegen een zo laag mogelijke rente.

Stel dat je 30.000 euro gaat lenen tegen een rente van 5% op jaarbasis. Dat betekend dat je per jaar 1.500 euro aan rente moet betalen (5% van 30.000 euro). Maar wat als het rentepercentage geen 5% is maar 10%? Je raad het waarschijnlijk al, de rente verdubbeld dan. Je betaalt dan namelijk 3.000 euro op jaarbasis (10% van 30.000). Of je nou 1.500 of 3.000 euro moet betalen, het maakt nogal een verschil! Probeer daarom altijd op zoek te gaan naar een lening met een zo laag mogelijke rente. Als je die lening hebt gevonden dan kun je eigenlijk spreken over de goedkoopste lening.

Hoe kun je erachter komen welke rente je moet betalen bij een bepaalde lening? Dit kun je nagaan door zogenaamde “lening vergelijkingssites”. Op zulke sites worden leningen van verschillende aanbieders vergeleken. Je ziet dan precies hoeveel rente je moet betalen bij welke aanbieder. Zulke vergelijkingssites zijn redelijk betrouwbaar maar niet altijd actueel. Daarom kun je het beste kijken op de website van de bank of geldverstrekker. Daar zie je het meest actuele rentepercentage staan. Is het rentepercentage van bank A het laagst van allemaal? Dan kun je spreken van de goedkoopste lening.

Vergeet echter niet om ook de voorwaarden die gekoppeld zijn aan de lening goed door te nemen. Iedereen kent ze wel, de kleine lettertjes. Niemand vind het leuk om achteraf erachter te komen dat er haken en ogen aan je lening zitten. Laat desnoods een onafhankelijke adviseer kijken naar de voorwaarden. Als alles klopt kun je de lening afsluiten bij de bank met het laagste rentepercentage. Veel succes het vinden van de goedkoopste lening!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...