Besparen op uw verzekeringen

Geld besparen is altijd goed! Zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit. Iedereen wil graag veel kwaliteit voor zo min mogelijk geld ontvangen, wat heel begrijpelijk is. Zeker in tijden wanneer de broekriem wordt aangespannen, vanwege economische krimp of stilstand.

Dit artikel gaat verder in op het besparen op uw verzekeringen. U kunt vaak veel goedkoper verzekerd zijn onder dezelfde voorwaarden. Veel mensen zijn er nog niet van op de hoogte, of durven (nog) niet over te stappen. En waarom niet? Laat u gewoon goed voorlichten door een assurantie tussenpersoon of een verzekeringsadviseur. Zij kunnen u uitstekend van dienst zijn om een goede en ook betaalbare verzekering af te sluiten.

Daarnaast zijn er ook vele verschillende websites waar u uw verzekeringen kunt vergelijken. Zo kunt u uw gegevens van uw auto invoeren (merk, gewicht, type, brandstof, gebruik of gewoon uw kenteken) en dan rolt er een hele reeks aan verzekeringspremies uit. U kunt nu kijken welke verzekering voor u het beste uit de bus komt! Naast de premie is het natuurlijk ook van groot belang dat de voorwaarden niet slechter worden. Zo kunt u natuurlijk wel goedkoper verzekerd zijn als u alleen een WA (wettelijke aansprakelijkheid) dekking neemt in plaats van een all-risk verzekering.  Echter de dekking is dan geheel anders en het is dan ook logisch dat u minder betaalt. Er wordt immers ook minder vergoed als u een ongeluk krijgt.

Naast de autoverzekering is het ook mogelijk om uw woningverzekering, opstalverzekering, overlijdensrisicoverzekering, glasverzekering en tal van andere verzekeringen te vergelijken.

Het is verstandig om zelf eerst het voorwerk te doen zodat u weet of het interessant is om uw verzekering aan te passen. Daarna zou u naar uw bank kunnen gaan of uw assurantie tussenpersoon om te kijken of een andere verzekering met een lagere premie inderdaad interessant is. U krijgt dan naast de lagere premie ook een goed advies zodat u zeker weet dat u goed zit.

Kijk vandaag nog wat u op dit moment betaalt aan uw verzekering en zoek dan op het internet naar een website waar u uw verzekeringen kunt vergelijken. Er zijn verschillende websites. Let er dan vooral op of de website niet verbonden is aan een verzekeraar. Het moet natuurlijk wel een neutraal en onafhankelijk beeld zijn dat wordt weergegeven op de vergelijking website. Voer hierna uw gegevens in en kijk wat er als premie uitrolt. Nu heeft u een leidraad voor de mogelijke besparingen die u kunt krijgen.

Uit onderzoek is gebleken dat alleen al op de verzekeringspremies een gemiddeld huishouden rond de 500 euro kan besparen! Dus het is zeer zeker de moeite waard om het even uit te zoeken. Toch?!

Pak even alle papieren erbij en kijk wat er voor u mogelijk is! Ooal bespaart u maar een paar tientjes in de maand. Daar kunt u toch al veel leuke andere dingen voor doen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...