Geld besparen tijdens de recessie

Met zijn allen hebben we er de mond vol van. In de media horen we ook niets anders meer: de economische recessie. We moeten allemaal fors inleveren, en de overheid gaat miljoenen euro’s besparen. Ook verdwijnen allerlei fiscale voordelen, en gaan wij Nederlanders er massaal in koopkracht op achteruit. Maar natuurlijk blijven behoeftes voor nieuwe kleding, een nieuwe mobieltje, en ook de verjaardagen moeten gewoon gevierd worden. Hoe kun je geld besparen tijdens de recessie?

Vaste lasten
De grootste bron waar je veel geld op kan besparen zijn je maandelijkse vaste lasten. Door de vaste lasten eens goed onder de loep te nemen, kun je maandelijks veel besparen. Kijk bijvoorbeeld eens naar je zorgverzekering. Dekt de zorgverzekering wel genoeg voor wat je betaalt? En zijn er ook zorgverzekeringen die hetzelfde aanbieden tegen een goedkopere premie? In principe geldt hetzelfde voor de energiemaatschappijen. Besparen betekent niet alleen jezelf op een ‘rantsoen’ zetten om zo pas om de langere termijn te besparen, maar het betekent ook dat je goed moet kijken waar je niet te veel hoeft uit te geven.

Noodzaak
Vraag je van sommige abonnementen eens af of er wel echt noodzaak toe is. Wanneer je een mobiele telefoon hebt, is een vaste telefoon wellicht overbodig. Je bent immers altijd bereikbaar via je mobiele telefoon. In principe betaal je dus voor twee aansluitingen, terwijl je maar één tegelijk kan benutten.

De televisiegids is ook vrij overbodig. Tegenwoordig heeft iedere televisiezender teletekst waar je zo kan opvragen wat er vanavond en de volgende dag op dat kanaal te zien is. Wil je dus besparen op abonnementen, neem dan eens de telefonie, het internet, digitale tv en de televisiegids onder de loep of maak gebruik van kortingscodes tijdens het afsluiten van je abonnement. Hetzelfde geldt voor kranten:  tegenwoordig kun je het nieuws gratis lezen op internet. Daarmee neemt de noodzaak tot een abonnement op een krant af.

Vervoer
Een ander punt waar flink op te besparen valt is het vervoer. Het gebruik van een fiets of lopen is gratis, maar het gebruik van de auto niet. Neem dus niet voor kleinere afstanden de auto, maar de benenwagen. Woon je vlakbij je werk, vraag je dan eens af of een auto überhaupt noodzakelijk is. Een auto moet verzekerd worden, is erg aan onderhoud onderhevig, en de brandstofprijzen rijzen de pan uit. Bovendien is beweging goed voor je. Zo bespaar je niet alleen op je uitgaven, maar ook op je gezondheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...