overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekeringen verschillen qua voorwaarden niet zo veel van elkaar. Bijna alle in nederland gevestigde verzekeraars hanteren ongeveer dezelfde voorwaarden.

De premies van een overlijdensrisicoverzekering lopen erg uiteen.
Zo betaalt u bij de ene verzekeraar veel minder premie dan bij de andere.
Op uw premie kunt u gedurende de looptijd vele duizenden euro’s besparen. De hoogte van de premie is afhankelijk van de leeftijd en gezondheid van de verzekerde en van de hoogte van het verzekerd bedrag.
Op basis van sterftecijfers word de premie bepaald, echter gebruiken verzekeraars allemaal een andere winstopslag.
Daarnaast rekenen sommige verzekeraars ook nog eens een extra provisie.
Overlijdensrisicoverzekeringen zijn zeer eenvoudige verzekeringen, ze keren namelijk allemaal uit bij overlijden, is de hoofdregel dat de beste overlijdensrisicoverzekering de overlijdensrisicoverzekering is met de laagste premie.

Het is dus altijd interessant om een overlijdensrisicoverzekering op premie te vergelijken. Zo heeft u altijd de beste deal!

Een overlijdensrisicoverzekering moet niet te worden verward met een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering dient uitsluitend ter dekking van de kosten die bij een begrafenis of crematie komen kijken.

Een ORV keert een bedrag uit bij het overlijden van de verzekerde. Dit bedrag kan worden gebruikt voor de aflossing van een hypotheek zodat uw woonlasten verminderen waardoor uw nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Een orv wordt ook afgesloten indien het nodig is dat bij overlijden een groot bedrag ineens tot uitkeren komt. Bijvoorbeeld bij bedrijfsoverdracht of huursituaties.

De meeste overlijdensrisicoverzekeringen zijn tijdelijk en worden aangegaan voor een bepaalde duur. Als de verzekerde binnen de vooraf afgesproken duur komt te overlijden, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit. Een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering komt het meeste voor.

De premie voor een overlijdensrisicoverzekering is niet fiscaal aftrekbaar. Over de uitkering is erfbelasting verschuldigd. Om deze belastingheffing te voorkomen wordt de verzekering meestal gesplitst. De ene partner is dan verzekerde terwijl de andere partner de verzekeringnemer is. Hierdoor is de ene partner de premiebetalende partij en is er in dit geval dus geen sprake van schenking. Er moet dan wel kunnen worden aangetoond dat de andere partner de premie heeft betaald. Daarnaast moeten de partners op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd en dient in de huwelijkse voorwaarden te staan dat de verzekeringen buiten de gemeenschap vallen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...