Berichten

Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen is aan de orde van de dag en de geldverstrekkers zijn er in grote getalen. Als je een lening wilt afsluiten zal het dus niet moeilijk zijn om aan geld te komen. Als je echter in het verleden wel eens een betalingsachterstand hebt gehad omtrent een lening en daardoor een BKR codering achter je naam hebt gekregen kan het wel eens lastig worden. Geldverstrekkers checken namelijk altijd bij het BKR of je kredietwaardig bent en als dan blijkt dat je een codering hebt zullen ze helaas niet gauw met je in zee gaan.

Kun je geld lenen zonder BKR toetsing op de een of andere manier?

Het is wel mogelijk om geld te lenen zonder dat je daarvoor bij het BKR wordt getoetst, maar dit zal niet om grote bedragen gaan. Uiteraard zijn er wel geldverstrekkers die jou ondanks een BKR codering wel geld willen lenen, maar dan zul je vaak met belachelijk hoge rentes te maken krijgen.

Zoals ik al zei kun je wel lenen zonder BKR toetsing. Ik heb het hier over de zogenaamde minilening. Dit is een geldbedrag tot maximaal 750 euro. De verstrekkers van dit krediet zullen nooit je gegevens opvragen bij het BKR. Nadeel van zo’n minilening is dan weer dat de looptijd van de lening nooit meer als 30 dagen bedraagt. Daarbij komt dat als je een minilening niet binnen de gestelde termijn aflost je tegen hoge boetes kunt oplopen.

Kortom, geld lenen zonder BKR toetsing is over het algemeen bijzonder lastig, met name voor grote bedragen. Voor kleine bedragen tot 750 euro is het heel eenvoudig. Als dit is wat je wilt kun je vooruit en anders zul je genoegen moeten nemen met hoge rentes als je een groot geldbedrag wilt lenen óf gewoon niet lenen.

Geld en BKR

Geld lenen zonder BKR registratie is een gewild iets. Mensen in geldproblemen hebben er veel voor over, en willen hierover dan ook graag informatie hebben. Toch is de realiteit vaak dat dit zeer lastig is.

Geld lenen zonder BKR registratie kan op verschillende manieren worden gedaan. Ten eerste, bij bepaalde financiële kantoren. Dit soort kleine bedrijfjes zijn er echter vaak op uit om winst te maken. Deze bureau’s zullen dan ook torenhoge rentes vragen. Toch is het wel mogelijk om bij dit soort bedrijfjes geld te lenen. Oplichting komt helaas ook bij deze financiele kantoortjes maar al te vaak voor. Wees daarom op je hoede als je het bij dit soort bedrijven probeert.

Particulier kan er ook vaak wel geld worden uitgeleend. Zoek iemand die je vertrouwt, en die jou ook vertrouwt, en probeer het met duidelijke afspraken voor elkaar te krijgen. Bedenk wel dat ‘even snel geld lenen zonder BKR’ nergens mogelijk is. De uitlener wil natuurlijk altijd geld terug zien, dus ‘binnen 24 uur’, en ‘even snel’ of ‘in 5 minuten geregeld’ duidt op onraad: oplichting! Wees echt heel voorzichtig, anders kom je alleen maar dieper in de (geld)problemen.

Flitsleningen zijn de enige uitzondering op de regel. De shirtsponsor van NEC bijvoorbeeld, is zo’n bedrijf dat geld uitleent. Toch duurt de eerste lening bij zo’n flitskredietbureau ook vaak een volle week. Pas als je daar meer gaat lenen, kan het sneller. Echter, als je het geld niet binnen een maand terugbetaald, moet je ook torenhoge rentes betalen. Geld lenen zonder BKR is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt!

Lenen met BKR

Steeds meer mensen hebben een negatieve BKR codering heeft het Bureau Krediet Registratie bekend gemaakt (bron: De telegraaf). Uit de cijfers blijkt dat er in een jaar tijd een stijging heeft plaatsgevonden van 20% m.b.t. achterstanden op hypotheken. In het derde kwartaal van dit jaar blijkt dat 59.607 consumenten moeite hebben met het betalen van hun hypotheek.

Het nadeel van een achterstand is dat deze wordt aangemeld bij het BKR. Hierdoor zullen consumenten, die tijdens de economische zware tijden zelf een aantal betalingen moeilijk konden verrichten, geen geld meer lenen met een bkr codering.

De banken worden elk jaar strenger ten opzichte van hun voorwaarden. Deze voorwaarden worden jaarlijks aangescherpt door de AFM, waardoor een consument die vier jaar geleden een betalingsprobleem had nog steeds moeite heeft om een lening aan te vragen.

Geld lenen met een negatieve BKR codering is voor veel consumenten geen mogelijkheid meer, echter zijn er nog een aantal kredietverstrekkers die deze consumenten wel een lening willen verstrekken. Helaas slinken deze kredietaanbieders beduidend snel, waardoor het goede gedrag van een consument niet meer word beloond.

Een BKR codering blijft namelijk vijf jaar na het volledig aflossen van de hypotheek c.q.lening zichtbaar op het BKR. Dat betekent dus dat een consument na een achterstand van ten minste 2 maanden op een consumptief krediet vijf jaar lang geen lening meer kan aanvragen.

In de tijd van recessie zullen de aantallen van consumenten die niet meer kunnen voldoen aan hun verplichtingen nog verder toenemen. Een gedwongen ontslag kan al roet in het eten gooien, waardoor er nog maar maximaal 70% van het laatst verdiende loon overblijft.

Wanneer een consument deze achterstand niet meer kan voorkomen, zou de consument dus op zoek moeten gaan naar termen als geld lenen met bkr codering.