Berichten

De kwaliteiten van een goede belegger

Steeds meer mensen beginnen met online beleggen, maar komen er na verloop van tijd achter dat beleggen toch niet zo eenvoudig is als oorspronkelijk gedacht. In dit artikel bekijken we enkele belangrijke eigenschappen die een beginnende belegger moet bezitten om te kunnen slagen.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om geduld te hebben. Er is geen rijk in tien stappen formule, het is vaak een kwestie van proberen, proberen en nog eens proberen. Hierbij is het verstandig om gebruik te maken van een demo account, aangezien het op die manier niet mogelijk is om echt geld te verliezen.

En daarmee komen we direct aan bij een tweede belangrijke punt: durf te verliezen. Veel mensen falen waar andere slagen doordat ze bang zijn om verlies te nemen. Bij beleggen win je nooit in honderd procent van de getallen: het is de kunst om dit percentage boven de vijfig procent te houden zodat er daadwerkelijk geld binnen komt.

Al met al is de mindset dus belangrijker dan de fiananciële kennis en kwaliteiten: iedereen kan beleggen. Het is echter maar de vraag of u er het lef voor heeft!

Leren en leven

Toch kan kennis wel helpen, en in veel gevallen kan een cursus voor beginners uitkomst bieden. Beleggen is geen exacte wetenschap, maar door middel van fundamentele en technische analyse is het mogelijk om de resultaten te verbeteren. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van online bronnen zodat uw kwaliteiten verder vebeterd worden. Leef niet om te leren, maar leer om te leven! Want beleggen moet uiteindelijk wel leuk blijven.

Besparen tips

Er zijn geen vaste regels die van toepassing zijn op besparen. Iedereen kan besparen hoe en vooral op wat hij of zij zelf wil. De tips die in dit artikel gegeven worden zijn dan ook enkel en alleen gebaseerd op basis van besparingsmogelijkheden die hebben bewezen dat ze een aanzienlijk (financieel) verschil kunnen maken. We geven u drie belangrijke tips.

Tip 1: beperkt nutteloos energieverbruik

Om uw energiefactuur op het einde van het jaar zo laag mogelijk te kunnen houden is het absoluut noodzakelijk dat het nutteloos energieverbruik zoveel mogelijk wordt beperkt. Hiermee bedoelen we vooral het licht niet laten branden in ruimtes waarin u niet aanwezig bent of wanneer u het huis heeft verlaten, de verwarming niet nodeloos aan laten staan en zachter zetten wanneer u gaat slapen of wanneer u het huis uit gaat, etc. Daarnaast doet u er eveneens goed aan om apparaten die u niet gebruikt volledig uit te schakelen in plaats van gebruik te maken van bijvoorbeeld de stand-by mogelijkheid.

Tip 2: ook water kost geld

De tweede grootste kost is meer dan waarschijnlijk het water al zijn de meningen daarover verdeeld. Feit is dat water geld kost en dat er vaak veel van verloren gaat. Onbewust zorgen we er dagelijks ook zelf voor dat er meer water wordt gebruikt dan eigenlijk nodig is. Neem nu bijvoorbeeld wanneer u een bad neemt. Een bad laten vollopen kost aardig wat water terwijl u zich meestal achteraf ook nog eens een korte douche neemt om alle zeep van u af te spoelen. Bedenk eens hoeveel water u alleen al zou uitsparen door iedere dag een douche te
nemen in plaats van een bad.

Tip 3: bespaar niet op verzekeringen

Het is een trend die zich meer en meer begint te vestigen en dus willen we er in dit artikel meteen gehakt van maken. Heel wat mensen kiezen er bewust voor om te besparen op verzekeringen. Dan hebben we het niet over de verplichte WA- en zorgverzekering, maar wel over zaken als een inboedelverzekering of zelfs een reisverzekering. Er kan op heel wat worden bespaard, maar geloof ons als we zeggen dat u op een verzekering echt niet wil besparen. Wanneer er zich ooit een ernstig schadegeval voordoet waartegen u niet bent verzekerd zult u het zich zonder twijfel beklagen, maar dan is het helaas te laat…