Berichten

Sparen bij Turkse Banken in Nederland

Een nieuw jaar is aangebroken en dus ook nieuwe kansen. Veel economen hebben een zwaar hoofd in voor het nieuwe jaar. Een economische crisis ligt op de loer. Zo hebben veel mensen hun baan verloren en stijgt de werkloosheid alleen maar meer.

Veel Nederlanders gaan in deze barre tijden sparen. Wat veel mensen vergeten is dat u met sparen ook geld kan verdienen. Met sparen krijgt u een spaarrente en met die rente krijg je dus als het ware gratis geld.

Wanneer u besluit om geld te gaan sparen is het verstandig om te kijken naar de spaarvormen en spaarrentes. Daarnaast moet u kiezen bij welke bank u een spaarrekening wilt openen.

De laatste jaren staan de Turkse banken in Nederland bekend om hun hoge spaarrentes. Echter hebben veel Nederlanders een angst om geld neer te leggen bij een Turkse bank.

De angst is onterecht. Sparen bij een Turkse bank in Nederland is net zo veilig als sparen bij een Nederlandse bank. Ook de Turkse banken vallen onder de Nederlandse wetgeving en hebben dan ook een bankvergunning.

Wanneer u gaat sparen in het buitenland wordt het een ander verhaal. Een eventueel garantie zoals in Nederland hoeft natuurlijk niet te gelden in het buitenland. In buitenland kunnen de banken andere regels hebben en dan bestaat de kans dus ook dat uw spaargeld niet veilig hoeft te zijn.

Nu kan de vraag ontstaan hoe het dan zit met de Icesave. Wel bij de Icesave zagen we dat de De Nederlandse Bank de spaarders te hulp sloeg. Zo kregen de spaarders een depositogarantiestelsel. Iedere spaarder had toen de garantie voor 100.000 euro.