Berichten

Geld lenen met verstand

Tegenwoordig is het zo simpel: Even snel geld lenen voor de nieuwe aan te schaffen auto of verbouwing van de woning. Men gaat naar google, vult de woorden snel geld lenen in en pakt de eerste de beste resultaat die naar voren komt.

Niks mis mee, alleen het nadeel is dat de consumenten geld lenen zonder verstand maar een impulsieve aankoop gaan doen. Er wordt niet nagedacht over hoe de lening over 5 jaar terugbetaald gaat worden en de vaste lasten die bij een geldlening worden berekend.

Komt daar nog bij dat bij vele tussenpersonen er ook nog extra kosten betaald moeten worden, waardoor de consument 1) met een impulsieve aankoop zit en 2) een extra bedrag heeft geleend als factuur c.q. vergoeding voor de tussenpersoon.

Op de slogan “Pas op: Geld Lenen Kost Geld” van de AFM letten de consumenten niet, zij zijn enkel gericht op de aankoop die binnenkort gedaan kan worden.

Daarom zou de slogan van de AFM moeten zijn: Geld Lenen Met Verstand, zodat de consumenten goed nadenken alvorens zij een aanvraag gaan doen om te kunnen geld lenen.

Om dit te doen moet de consument worden aangeraden om meerdere kredietaanvragen te doen bij diverse kredietaanbieders. Zo ziet de consument bij elke maatschappij wat de (verborgen) kosten zijn en kan de consument een goede keuze maken voor welke geldlening hij moet gaan.

Een consument hoort de beschermde status te krijgen, vooral aangezien de aankopen dus een impulsieve reactie zijn. Het geven van informatie, bijvoorbeeld wat de risico’s van de lening is op de lange termijn, wat de rentepercentage is, wat de looptijd van de lening is en welke kosten er daadwerkelijk worden gerekend, alvorens de consument een lening afsluit, zal een positieve wending geven voor de consument.